İSTANBUL / PENDİK - Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu

Şbt

TEKNOPARK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İLE GÜLİZAR ZEKİ OBDAN ANADOLU LİSESİ GEZİLERİMİZ.

24 Kasım Öğretmenler Günü Okulumuzda Kutlandı.

Pendik Kaymakamımız Sn. Mehmet Yıldız Okulumuzu Ziyaret Etti.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ün 85. ölüm yıldönümü saygı ile anıldı.

Eat Healthy, Stay Healthy

2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuzda yürütülen "Eat Healthy, Stay Healthy” " “eTwinning”projesini okulumuz öğretmenlerinden İmren SAYGI proje  yürütücüsü  olarak yer almaktadır. 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz ile gerçekleştirilen proje Türkiye, Yunanistan, Polonya, Romanya, İtalya, Fransa, Ürdün, Hırvatistan ve İspanya’daki  öğretmen ve öğrencilerinden oluşmaktadır. Projemiz öğrenciler arasında arkadaşlık ve gerçek bir iletişimi yaratmayı amaçlamaktadır. Öğrenciler beraber çalışıp, yaşam şekilleri, serbest zaman aktiviteleri, kültürleri hakkında bilgi alışverişi yapıyorlar. Ülkelerinin kültülerini, yeme alışkanlıkları ve geleneksel yemekleri hakkında çalışmalar yaparak görevleri yerine getirmektedirler. Öğrencilerimiz aylık ve haftalık görevlerini eğlenerek ve severek yerine getirmektedir. Kendi avatarlarını tasarlayarak tanıtmayı, yaşadıkları şehrin kültürel, tarihini ve miraslarını çeşitli  web 2 araçları kullanarak videolar, oyunlar ve sunumlar oluşturmayı öğrenerek gerçekleştirmişlerdir.

Cultural Envoys

2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuzda yürütülen  "Cultural Envoys" projesinde okulumuz öğretmenlerinden İmren SAYGI ortak olarak yer almaktadır. 5. ve 6. sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilen proje Türk ve Roman öğretmen ve öğrencilerinden oluşmaktadır. Projemiz öğrencilerimize kendi kültürlerini tanıtmak, kültürel etkileşimin önemini anlatmak, farklı kültüre toleranslı olmayı ve teknoloji becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.Öğrencilerimin aylık ve haftalık görevleni eğlenerek ve severek yerine getirmektedir. Kandi avatarlarını yaratarak tanıtmayı, yaşadıkları şehrin kültürel tarihini ve miraslarını çeşitli  web 2 araçları kullanarak videolar oluşturmayı öğrenerek gerçekleştirmişlerdir.

May

Okulumuzda Bilge ÇALTI ve Fatma ERGEN hocalarımız tarafından yürütülen "Create Games,Learn For Fun; Oyunlar Yarat, Eğlenerek Öğren" eTwinning projesi kapsamında, projemize katılan öğrencilerimizle okuluzun proje panosunu revize ettik.

May

Okulumuzda Bilge ÇALTI ve Fatma ERGEN hoclarımız tarafından yürütülen "Create Games,Learn For Fun; Oyunlar Yarat, Eğlenerek Öğren" eTwinning projesi kapsamında Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulu oğrencileri, Projedeki diğer okullarımızdaki öğrencilerin de katılmış olduğu Twinspace sohbet odasında arkadaşlarıyla buluşarak proje hakkındaki fikirlerini paylaştılar.

May

Okulumuzda öğretmenlerimiz Bilge ÇALTI ve Fatma ERGEN tarafından yürütülen "Create Games,Learn For Fun; Oyunlar Yarat, Eğlenerek Öğren" eTwinning projesinin Son. Webinarı gerçekleştirildi. Proje değerlendirmesi yapıldı. Projeye destek veren diğer okulların  da başarılarının devamını diliyoruz.